Omgeving

Het huisje ligt in de Colline Verde op de overgang van de Dolomieten naar de Julische Alpen, 250 meter slm. In de directe omgeving hebben de heuvels een hoogte van 500 – 900 meter, naar het noorden toe worden deze snel hoger naar bergen van 1800 – 2000 meter en meer. Met behulp van de Tabacco kaarten zijn hier prachtige tochten te maken.
Ga je de bergen in, is het heerlijk rustig en kun je je alleen op de wereld wanen. Wil je reuring, dan zijn er prachtige en gezellige stadjes in de naaste omgeving.

Meduna-kl

Zwemmen kan op diverse plaatsen vlakbij in, ook kindvriendelijke, riviertjes met daarnaast ook voldoende “diepgang”. Op een goed uur rijden ligt een prachtig (en rustig!) strand aan de Adriatische kust: Brussa, maar ook meer mondain strandvermaak is daar te vinden (Caorle, Bibione, Lignano).

Historie en cultuur is er natuurlijk overal in Italië, op bijna elke straathoek. Meer speciaal vindt je binnen 1 a 1,5 rijden: Venezië, Aquileia (uitgebreide Romeinse nederzetting), Belluno, Udine, Civicale del Friuli, Triëste en nog veel meer.

Bij het huisje zijn twee goede fietsen waarmee ook tochtjes in de omgeving kunnen worden gemaakt.

Belluno-klGrotta_Gigante-kl

Geïnteresseerd in grotten en spelonken? Er zijn meerdere grottencomplexen in de buurt die kunnen worden bezocht, waaronder één van de grootste: Grotta Gigante bij Triëste.

Toch ook nog behoefte aan verandering van spijs? Ook dagtripjes naar Oostenrijk of Slovenië zijn goed te doen.

Comments are closed