Eten en zo

Boodschappen doen:

In Travesio, het dorpje rechts, stroomafwaarts van de rivier, zit een kleine buurtsuper met elke dag heerlijk vers brood. 10 minuten op de fiets en je ontbijt kan niet meer stuk. In Spilimbergo zitten meerdere grote supermarkten langs de rondweg: o.a. Coop, Lidl, Pam. Zelf gaan we meestal naar de Pam, op de hoek van de via Cavour, een goed assortiment en een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. De markt is natuurlijk ook een uitstekende plek om boodschappen te doen.

“Eigen” bron:

800 meter verderop, via het paadje langs de Mariakapel, in het bos is een gecertificeerde bron (eigenlijk gewoon een kraan in een rotsblok maar wel jaarlijks gecontroleerd) waaruit jezelf heerlijk bronwater kunt tappen. Veel mensen uit de omgeving halen hier hun water met flessenrekken tegelijk, omdat ze het zo lekker vinden.

Uit eten:

In Italië kun je eigenlijk in elke Trattoria of Osteria goed of zelfs uitstekend eten. En tegen Al Bacheroprijzen waar je in Nederland niet aan hoeft te denken. Waar je wel op moet letten: als het zich een Ristorante noemt is het vaak duurder en zeker niet beter; als ze ook nog menukaarten in meerdere talen hebben kun je beter ergens anders heen gaan, vaak is de kwaliteit dan een stuk minder. Het uiterlijk van het pand en de inrichting zegt vaak niets en is mischien zelfs wel omgekeerd evenredig met de kwaliteit ;) Zitten er veel Italianen, dan is het zeker goed!
In de buurt gaan wij graag naar:
Al Bachero in Spilimbergo;
La Stella in Sedrano/San Quirino;

Niet goedkoop maar wel van uitzonderlijke klasse:
Ai Cacciatori in Cavasso Nuovo
Ristorante La Torre
 in het kasteel van  Spilimbergo
Ivana & Secundo 
in  Manazons

Comments are closed