Omgeving

Het huisje ligt in de Colline Verde op de overgang van de Dolomieten naar de Julische Alpen, 250 meter hoogte. In de directe omgeving hebben de heuvels een hoogte van 500 – 900 meter, naar het noorden toe worden deze snel hoger naar bergen van 1800 – 2000 meter en meer. Met behulp van de Tabacco kaarten zijn hier prachtige tochten te maken. Er zijn Tabacco-kaarten in het huis aanwezig.
Je kunt prachtige wandelingen maken of fietsen, zowel in de bergen als in de vlakte; berggrotten bezichtigen; paardrijden;  paraglyding.  Er zijn gezellige stadjes met leuke terrasjes en markten in de buurt; grotere historische steden vlakbij.

Meduna-kl

Zwemmen kan vlakbij op diverse plaatsen in -kindvriendelijke – riviertjes of meertjes met daarnaast ook voldoende “diepgang”. Op een goed uur rijden ligt de Adriatische kust: (Caorle, Bibione, Lignano) met veel reuring of een stiller strand in Brussa.

Historie en cultuur is er natuurlijk overal in Italië, op bijna elke straathoek. Daarnaast ben je binnen 1 a 1,5 rijden bij: Venetië, Aquileia (uitgebreide Romeinse nederzetting), Belluno, Udine, Civicale del Friuli, Triëste en nog veel meer.

Bij het huisje zijn twee goede fietsen waarmee ook tochtjes in de omgeving kunnen worden gemaakt.

Belluno-klGrotta_Gigante-kl

Geïnteresseerd in grotten en spelonken? Er zijn meerdere grottencomplexen in de buurt die kunnen worden bezocht, waaronder één van de grootste: Grotta Gigante bij Triëste of de grotten van VillaNova bij Lusevera ( ten noorden van Udine)

 

Comments are closed